JS Academy

Ta steget och utbilda din i den kanske hetaste branschen just nu, värmepumpsbraschen. Vi utbildar årligen flertalet värmepumpstekniker som sedan gör sin personliga utveckling i karriärstrappan.

JS Academy - Värmepumpsutbildning

Att vara en kyltekniker med inriktning av värmepumpar innebär inte bara att man har certifiering i kylteknik, utan även att du har god kännedom om värmepumpar, digitalisering och uppkopplingar mot internet då värmepumpar idag blir allt mer digitala. 

JS Academy, som är en del av JS Energi, vill alltid bygga vår organisation från botten och då är det naturligt att vi även utbildar våra egna servicetekniker. JS Academy är ett resultat av flera års on boarding program och innebär att du efter antagning blir anställd av JS Energi till en ”ingångslön” under den 3 månader långa utbildningen som avslutas med 1 veckas kylutbildning. Efter genomförd och godkänd utbildning övergår du till att vara självständig värmepumpstekniker hos JS Energi med avtalsenlig lön för kyltekniker. 

Ansök till utbildningen - Ansökan tillfälligt stängd 

Ansökan är för tillfälligt stängd p.g.a många sökande och fullt på alla platser.

JS Academy är en tanke som tändes för 1 år sedan och har som syfte att täcka den brist av kyltekniker som finns på marknaden och som utgör en begränsning för oss på JS Energi i vår tillväxt. Programmet har utarbetats i samarbete med våra anställda som själva har genomgått föregångaren till denna utbildning och nu väljer vi i takt med vår tillväxt och våra mål att lansera JS Academy

Utbildningen Värmepumpstekniker hos JS Academy är inriktad till dig som vill prova något nytt i livet, du kanske idag är fastighetsskötare, lagerarbetare eller något helt annat men du gillar att arbeta med service och händerna. Viktigast är att du gillar förändring och att arbeta med kunder. 

Utbildningen är uppdelad i ett antal block och bedrivs i Helsingborg, dessa block beskrivs nedan: 

– 2 veckor utbildning inom värmepumpar och rådgivning inom det (sker tillsammans med våra rådgivare)
– 2 veckor på egen hand som rådgivare av värmepumpar med handledning
– 4 veckor installationsutbildning på fältet tillsammans med installationsavdelningen 
– 4 veckor serviceutbildning på fältet tillsammans med serviceavdelningen
– 1 vecka Kylteknisk utbildning samt certifieringsprov

Under utbildningen kommer det också vara utbildning hos värmepumpstillverkarna på deras värmepumpar, både praktiska och teoretiska. 

Efter avslutad utbildning och genomförd certifiering (godkänd) erhåller man sin egen servicebil och övergår till att vara självständig servicetekniker och erhåller en mentor som stöd inom bolaget första året. 

Certifieringen erhåller man 2 försök på sedan görs individuella planer för framtiden. 

Utbildningen är heltid med normal arbetstid 7-16 där övertid kan förekomma. Under utbildningen erhålls en månadslön på 15000,- brutto och efter genomförd och godkänd utbildning går man in på en för fullutbildad kyltekniker avtalsenlig lön med en individuell lönetrappa samt övriga förmåner som anställd hos JS Energi. 

Anställningsformen under utbildningen och 3 månader därefter (totalt 6 månader) är provanställning. 

Antagning sker löpande, så är det intressant skicka in din ansökan.

 

Ansökan tillfälligt stängd på grund av många sökande och fullt på alla platser.
 

 

Frågor och svar om utbildningen

Så fort vi har lediga platser och vi har bearbetat igenom alla de ansökningar vi har fått samt att vi har möjlighet att ta in fler på JS Academy kommer vi öppna upp utbildningen igen. 

Vi har en väldigt lång kö på flera 100 kvalificerade sökanden och de platser vi har är fyllda. Vi kommer öppna upp igen så fort möjlighet finns att ta in fler sökanden. Under tiden kan man skicka in sin ansökan men den kommer inte att behandlas innan vi öppnar upp igen. 

Du ska ha minst slutfört grundskolan, vara 20 år gammal, ha körkort och arbetat sammanhängande minst 1 år. Det är även en fördel om du är händig och van att arbeta med händerna. 

Antagning sker löpande och vi har alltid 1-3 personer i utbildningen. Startdatum överenskommes. 

Då antagning sker löpande finns det inget sista ansökningsdatum

Då utbildningsmaterial är på svenska och engelska och våra kunder är svensk eller engelsktalande behövs god kunskap i dessa språk. 

Kunskaper i danska, norska, tyska och polska är meriterande. 

Nej, utbildningen är kostnadsfri. Det du betalar är den lägre månadslönen under utbildningen samt med din tid. 

Vi binder aldrig in våra anställda i långa avtal. Ifall man inte trivs att arbeta hos oss hjälps vi åt tillsammans att hitta ett nytt arbete. 

Utbildningen kommer att vara i Helsingborg, vilket gör att man måste kunna vara i Helsingborg under 3 månader. Efter genomförd utbildning arbetar man på det som passar bäst av våra kontor i Göteborg eller Helsingborg.